6 tips over infrarood panelen

Geschatte leestijd: 1 minuut

Infraroodpanelen zijn een interessant alternatief op gas. Steeds meer bedrijven verkopen infrarood panelen. Omdat het een nieuwe techniek is zijn veel woningeigenaren nog niet bekend met de (on)mogelijkheden van de infraroodpanelen. Hieronder zetten we enkele tips op een rijtje.

Tips infrarood panelen.

  1. Ervaar bij een bekende die al IR panelen heeft of je de warmte die er van af komt als prettig ervaart. Of ga naar de showroom van een specialist. Het is namelijk echt een andere soort warmte dan je gewend bent. Voordat je (veel) geld uitgeeft, wil je zeker weten of je het een prettige warmte vindt.
  2. Gebruik infraroodpanelen als bijverwarming. Als basisverwarming is een warmtepomp effectiever en beter voor het milieu. Infrarood kan beter als bijverwarming worden ingezet. Dat kan op verschillende manieren.
  3. IR-panelen gebruiken elektriciteit om je huis te verwarmen. Voor het milieu en voor je portemonnee is elektrisch verwarmen bijna altijd slechter dan verwarmen met gas.
  4. Je volledige huis verwarmen met IR-panelen gebeurt nog maar heel weinig. Huizen moeten goed geïsoleerd zijn en hebben vaak veel zonnepanelen op het dak. Daarmee kan de elektriciteit die de IR panelen hebben duurzaam worden opgewekt.
  5. Infraroodpanelen zijn erg goed in te regelen. Ze kunnen vanaf je smartphone worden bestuurd, maar ook via een bewegingssensor. Maak hier ook gebruik van, dan behaal je het beste rendement.
  6. De plek waar je het infraroodpaneel bevestigd heeft veel impact op de ervaring ervan. De panelen stralen infraroodgolven uit en elk paneel heeft daarmee een beperkt bereik. Als je in de ‘schaduw’ zit van een paneel ervaar je de warmte niet. Dat betekent dat panelen het beste aan het plafond of hoog aan de muur kunnen worden bevestigd zodat er geen objecten voor ‘schaduw’ kunnen zorgen.

Wil jij ook energie besparen?

GreenHome is gestart vanuit de constatering dat Nederland langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Ontdek hoe GreenHome jou kan helpen om je woning te verduurzamen.

Meer informatie

 

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter