Bamboe vloeren

Geschatte leestijd: < 1 minuut

Bamboe is een belangrijk bouwmateriaal van de toekomst. Het groeit razendsnel, is erg sterk en tevens flexibel. In de groei van het bamboe wordt tevens veel CO2 opgenomen. Het materiaal is voor zeer uiteenlopende (bouw)toepassingen geschikt. Een duurzamer alternatief dus op de huidige materialen. In deze blog kijken we naar een schitterende toepassing: bamboe vloeren.

Het oogt als klassiek parket, het is ontzettend sterk en kost een stuk minder dan het eiken alternatief. Werkelijk een schitterende oplossing als je op zoek bent naar een nieuwe vloer.

Bamboe vloeren, hoe wordt het gemaakt?

Voor de productie van de vloeren wordt de reuzenbamboe gebruikt. Deze bamboe soort kan tot 35 meter hoog worden en heeft stengels van zo’n 30cm breed. Die stengel wordt gespleten in verschillende stroken die vervolgens op maat worden geslepen tot latjes. De latjes worden vervolgens samengeperst tot bruikbare eenheden. Vrij eenvoudig eigenlijk. Bekijk dit korte animatie filmpje om te zien hoe dat gaat.

Wat kost een bamboe vloer?

Bamboe vloeren zijn er inmiddels in verschillende soorten. Afhankelijk van de situatie (met of zonder vloerverwarming) en persoonlijke voorkeur zijn er verschillende typen bamboe vloeren mogelijk. De prijs ligt tussen de €65 en €95 per vierkante meter afhankelijk van het type en of je het zelf legt of laat leggen.

Ik was zelf erg onder de indruk van de look & feel van het materiaal. Het oogt als een klassiek parket, is iets goedkoper en duurzamer. Bovendien is het een vloer met een gaaf verhaal. Het levert niet direct een besparing op, maar is wel een mooie optie om je huis een stukje duurzamer te maken. Op GreenHome.nl vind je dealers die jou kunnen adviseren over de mogelijkheden van bamboe.

Wil jij ook energie besparen?

GreenHome is gestart vanuit de constatering dat Nederland langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Ontdek hoe GreenHome jou kan helpen om je woning te verduurzamen.

Meer informatie

 

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter