Blogserie: Hoe gaan wij aardgasvrij? #AARDGASVRIJ met WarmteKoude ZH

Geschatte leestijd: 2 minuten
Aardgasvrij windmolen

Heb jij het al gehoord, gelezen of gezien? Ergens tussen vandaag en over 30 jaar gebruik je geen aardgas meer in je huis. Waar we in de jaren ‘60 van de vorige eeuw in amper 10 jaar tijd massaal overstapten op aardgas, nemen we er de komende 30 jaar definitief afscheid van. Je kookt niet meer op gas, je hebt geen koolstofmonoxide-melder meer nodig en je hebt geen CV meer in je huis. We gaan volledig aardgasvrij.

GreenHome slaat de handen ineen met Programmabureau WarmteKoude ZH in deze nieuwe blogserie over aardgasvrij wonen: #vangaslos. Weet je al waarom we van het gas afgaan? En weet je wel wat erover in het nieuwe regeerakkoord staat en wat dat dan voor jou betekent als bewoner? Heb jij al een beeld bij hoe je jouw woning van het aardgas kunt krijgen? En waar je dan op moet letten en hoeveel dat ongeveer kost en oplevert?

Over de schrijvers

Misschien weet je al het een en ander over aardgasvrij wonen maar grote kans dat je nog redelijk wat vragen hebt. Om jou als bewoner daarbij te helpen schrijven wij, Pascal en Josefine, de komende weken een aantal blogs die je elke twee weken kunt lezen. Eerst zullen wij ons even voorstellen.  

Josefine over Pascal: “Pascal is head of marketing bij GreenHome. Een platform dat helpt huiseigenaren hun woning te verduurzamen. Hij vindt het milieu erg belangrijk en zet daarom graag zijn marketingskills daarvoor in. Pascal is al vanaf de basisschool een WNF-ranger en houdt van snowboarden, lezen en verhalen vertellen. Zo wil hij samen met mij een duidelijk verhaal vertellen over hoe wij met zijn allen van het aardgas afgaan in deze blogserie.

Pascal over Josefine: “Josefine is afgestudeerd in onderzoek naar statiegeld voor bier- en frisdrankflesjes. Heel duurzaam dus! Nu werkt ze voor het Programmabureau Warmte Koude aan de nationale #vangaslos campagne. Ze surft graag op zee en eet liever geen vlees. Ze heeft al eerder geblogd over duurzame producten en restaurantjes want ze gaat graag op onderzoek uit.

Wat je de komende tijd van ons kunt verwachten met Aardgasvrij Wonen

De komende vier maanden brengen we elke twee weken een nieuwe blog uit over alle aspecten die komen kijken bij aardgasvrij wonen. Zo zullen we onderzoeken wat andere mensen vinden van aardgasvrij wonen, nemen we onder de loep welke obstakels er bestaan en welke oplossingen je daarvoor kunt bedenken, welke stappen je zelf kunt zetten om de transitie naar aardgasvrij wonen te maken en bij wie je dan moet zijn, wat het nieuwe regeerakkoord hierover zegt in gewone-mensentaal en een duidelijk overzicht van hoe het kostenplaatje van alle oplossingen er nu uitziet. 

Word jij ook aardgasvrij?

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter