Energie besparen doe je nu

Geschatte leestijd: 2 minuten
Energie Besparen Doe je Nu

In oktober 2016 is de landelijke campagne ‘Energie Besparen Doe je Nu’ van start gegaan, te herkennen aan de reclame spotjes met het tochthondje. Veel Nederlanders denken helaas nog steeds: “Energie besparen? Dat kan later ook nog wel”. Sterker nog, het wordt vaak bestempelt als ‘gedoe’. Tijd om verandering te brengen in deze gedachtegang! Het Regionaal Energieloket – GreenHome legt je graag uit waarom het uitstellen van energiebesparende maatregelen zonde is. Oftewel, energie besparen doe je nu!

UPDATE 21 februari 2017: er is zeer veel gebruik gemaakt tot op heden van de subsidie. We raden aan om snel een subsidie aanvraag te doen, als je van plan bent je woning te isoleren. Een actueel overzicht van wat er nog beschikbaar is in de subsidiepot vind je op http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/subsidie-energiebesparing-eigen-huis.

Energie besparen doe je nu omdat:

 1. Nu energie besparen levert meer geld op dan de rente op je spaarrekening

  Al tijden is het zo dat je nog geen 1% rendement behaalt op je spaargeld. Hoogste tijd dus om dat spaargeld te gebruiken voor zaken die meer rendement opleveren. Energie besparende maatregelen zijn daarvoor een goede optie. Zo geeft het isoleren van je spouwmuur je een rendement dat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening. Of overweeg je spaargeld ‘in je dak’ te steken. Een set van zonnepanelen levert je al gauw minimaal 5% rendement op. Kortom, energie besparen is niet alleen goed voor het milieu maar vooral ook voor je portemonnee. Benieuwd wat voor jouw huis de beste energiebesparende maatregelen zijn? Doe dan direct de gratis HuisScan.

 2. Nu energie besparen kan voor veel comfort verhoging zorgen

  Energiebesparende maatregelen zoals isolatie (van vloer, spouw en dak) en isolerend glas zorgen niet alleen voor een lager gasverbruik. Ze zorgen vooral ook voor een aanzienlijk hoger comfort in huis. De combinatie van lagere energielasten, geen koude voeten meer, een behaaglijk gevoel in huis en last but zeker not least een hogere woningwaarde is ijzersterk!

 3. Nu energie besparen doe je ook een klein beetje voor het milieu

  Het mooie aan energiebesparende maatregelen is dat ze niet alleen goed zijn voor je portemonnee maar ook nog eens voor het milieu. Des te meer reden om niet langer te twijfelen en de eerste stappen te zetten. Weet je niet waar te beginnen? Boek een vrijblijvend en gratis adviesgesprek.

 4. Nu energie besparen om te profiteren van subsidies!

  Nog een argument om nu energie te besparen is dat er op dit moment verschillende aantrekkelijke subsidies zijn. In 2017 zijn er bijvoorbeeld subsidies voor o.a. warmtepompen en zonneboilers. Deze verlagen de aanschaf kosten aanzienlijk en zorgen ervoor dat je in kortere tijd je investering terugverdient.

 5. Energie besparen doe je nu met de Landelijke Isolatie Subsidie

  RVO is een landelijke subsidie gestart voor isolatie maatregelen. Bij twee of meer isolatie maatregelen kan je al aanspraak maken op een subsidie. En nu met de winter in zicht is er niets mis mee om je huis te gaan isoleren en gelijk te beginnen met energie besparen! Wil je meer lezen over de isolatie subsidie? Ga naar onze kennisbank.

Wil jij ook energie besparen?

GreenHome is gestart vanuit de constatering dat Nederland langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Ontdek hoe GreenHome jou kan helpen om je woning te verduurzamen.

Meer informatie

 

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter