Energie besparen doe je via het energieloket

Geschatte leestijd: 2 minuten
Regionaal Energieloket

Wil je graag energie besparen in huis en een comfortabelere woning? Energie besparen doe je in 2018 eenvoudig via het energieloket van je gemeente. Bijna elke gemeente in Nederland heeft inmiddels een online energieloket dat jou als inwoner van A-Z kan ondersteunen met het nemen van energiebesparende maatregelen zoals isolatie.

Wat een energieloket voor jou kan doen

1. Berekenen van de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning

Verschillende energieloketten bieden een online rekenmodule waarmee je snel kan bepalen wat voor jouw woning de beste energiebesparende maatregelen zijn. Bovendien zie je direct een overzicht van de verwachte kosten en opbrengsten en (lokale) subsidiemogelijkheden. Maar let wel op:

Dergelijke berekeningen zijn en blijven een indicatie. Er zit bovendien een groot verschil tussen de energieloketten als het gaat om de accuratesse van deze rekentools. Ook biedt niet elk energieloket een dergelijke rekentool aan. Maar geen nood, onze digitale HuisScan is voor alle woningeigenaren in Nederland gratis te gebruiken. Wil je exact weten hoeveel zonnepanelen of isolatie je gaan kosten? Dan is het handig om offertes aan te vragen bij vakspecialisten.

2. Vinden van betrouwbare vakspecialisten

Maatregel naar wens gevonden (bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie)? Dan is het een goed moment om een offerte op te vragen. Via het energieloket kan je eenvoudig (lokale) bedrijven vinden die je kunnen helpen met de uitvoering van deze klus. Let op: sommige energieloketten tonen enkel lokale bedrijven terwijl anderen ook bedrijven tonen die landelijk werken. Niet altijd zijn er voldoende gekwalificeerde bedrijven actief in elke regio. Denk bijvoorbeeld aan warmtepompen. GreenHome is het Regionaalenergieloket voor ruim 65 Nederlandse gemeenten en heeft daarom een landelijk dekkend netwerk van installateurs.

3. Handige tips

Op het energieloket vind je vaak handige tips, bijvoorbeeld tips om je energieverbruik te verlagen zonder dat je een euro hoeft uit te geven.

4. Antwoord op je vragen

Kan ik nou beter kiezen voor zonnepanelen of juist een zonneboiler? Is een warmtepomp voor mijn woning geschikt? En als ik zonnepanelen in mijn tuin wil leggen, heb ik dan een vergunning nodig? Bij dit soort vragen kan het energieloket je ondersteunen, zodat je niet zelf al het uitzoekwerk hoeft te doen. Boek vrijblijvend een adviesgesprek van 15 min. om je vragen beantwoord te krijgen met onze expert.

5. Samen inkopen

Omdat veel buren in hetzelfde type huis wonen, is het vaak interessant om samen zoiets als vloerisolatie aan te schaffen. Doordat de leverancier goedkoper kan werken leidt dat tot prijsvoordeel voor woningeigenaren bij de aanschaf. Bij zonnepanelen heb je nog een extra voordeel: het ziet er esthetisch mooi uit als iedereen dezelfde installatie op het dak heeft liggen. Sommige energieloketten helpen je in dergelijke trajecten, andere niet. Bij GreenHome kan je in elk geval terecht als je samen met je buren aan de slag wilt gaan. Mocht je daar interesse in hebben, dan kan je ons altijd even bellen op 085 016 0210.

Wil jij ook energie besparen?

GreenHome is gestart vanuit de constatering dat Nederland langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Ontdek hoe GreenHome jou kan helpen om je woning te verduurzamen.

Meer informatie

 

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter