In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Geschatte leestijd: 2 minuten
vaktermen zonnepanelen

Je hoort de term steeds vaker: “een energieneutrale woning”. In een energieneutrale woning heb je weinig of geen kosten aan de energie (gas & elektra) die je verbruikt. Maar wat is dat eigenlijk, zo’n energieneutrale woning? En hoe maak je jouw woning energieneutraal? In Nederland gaat zo’n 15% van alle energie die we verbruiken naar onze woningen. Door de jaren heen zijn we energiezuiniger gaan wonen door onze woningen te isoleren en zuinige ketels te gebruiken. Maar het kan nog beter: een woning die evenveel energie opwekt als dat hij verbruikt. Zo’n woning is energieneutraal en wordt ook wel een nul-op-de-meter woning genoemd. De Nederlandse overheid heeft als doel gesteld dat alle nieuwe woningen die na 2020 gebouwd worden energieneutraal moeten zijn. Veel gemeentes hebben voor bestaande woningen een doelstelling opgesteld om deze na 2035 volledig energieneutraal te maken.

Voordelen energieneutraal wonen

  • Geld besparen: Met een energieneutrale woning heb je een energierekening (gas en elektra) die gemiddeld genomen 0 euro is.
  • Milieu: Energieneutraal wonen is duurzaam wonen. Je belast het milieu niet doordat je jouw eigen energie op een duurzame manier opwekt.
  • Comfortabel wonen: Een energieneutrale woning is comfortabel en gezond. Het tocht niet, is vochtvrij, de vloeren voelen niet koud aan en er wordt voortdurend verse lucht aangevoerd.

Stappen naar energieneutraal

Je wilt graag energieneutraal wonen, maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hieronder zie je de verschillende stappen die je moet nemen om je woning energieneutraal te maken.

 

Deze infographic ook op jouw website?

Gebruik deze embed code

Zelf aan de slag met energieneutraal wonen?

Let op: Elk huis is anders. Er is daarom ook niet ‘een’ route die altijd gevolgd kan worden, of als beste aangemerkt kan worden. Wel zien we dat vrijwel altijd deze vier thema’s aan bod komen. Meestal ook in deze volgordelijkheid, maar zelfs dat kan per woning verschillen. Overweeg jij jouw woning naar energieneutraal te brengen? Neem contact met ons op via vragen@greenhome.nl zodat wij je in contact kunnen brengen met experts op dit gebied. Meer informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen kun je vinden op onze Kennisbank. Wil je graag vrijblijvend offertes ontvangen van lokale vakspecialisten? Dat kan je hier doen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter