Hoger energielabel verhoogt de woningwaarde

Geschatte leestijd: < 1 minuut
Hoger energielabel verhoogt de woningwaarde

Woningen met energielabel A leveren gemiddeld tien procent meer op bij verkoop dan een verder identieke woning met label D. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg in samenwerking met de Universiteit Maastricht.

Nooit eerder is de samenhang tussen energielabel en woningwaarde zo duidelijk aangetoond, hoewel er al langer werd gespeculeerd over een mogelijke waardestijging bij een hoger energielabel.

De opbrengst van verkochte woningen daalt met elke labelcategorie onder het gemiddelde D-label, dus E, F of G. Een woning met een G-label levert vier procent minder op dan hetzelfde huis met een D-label. Aan de andere kant stijgt de waarde met elke labelstap boven label D, tot ruim tien procent voor woningen met het hoogste label.

Wil jij je energielabel omhoog krijgen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan deze gratis HuisScan en bekijk de mogelijkheden op basis van jouw woning, je budget en je doelen. Plan vervolgens een gratis telefoongesprek met één van onze experts om je wensen door te spreken en kies eén of meerdere installateur bij jouw in de buurt.

Over het energielabel

Sinds januari 2015 is het verplicht om bij verhuur of verkoop van je woning een energielabel te verstrekken. De overheid heeft iedere woning een indicatief energielabel gegeven. De manier waarop deze labels werden verstrekt, verloopt nogal ongefundeerd, vooral op basis van het bouwjaar en de toen geldende bouwnormen. Vervolgens is het aan jou de taak om je energielabel definitief te maken. Lees hier hoe je dat doet.

Wil jij ook energie besparen?

GreenHome is gestart vanuit de constatering dat Nederland langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Ontdek hoe GreenHome jou kan helpen om je woning te verduurzamen.

Meer informatie

 

Lees ook:

1 reactie

  • Reageren
    Energielabels: wat zeggen die over mijn woning - Bleeve Blog
    25 september 2015 at 07:56

    […] huis verkopen? Maak dan zeker dat je een definitief energielabel aanlevert. Hoe hoger dat label, hoe meer je woning waard is en hoe sneller deze wordt […]

  • Laat een reactie achter