Je woning isoleren doe je nu

Geschatte leestijd: 2 minuten
isoleren doe je nu

Onlangs verscheen onze blog energie besparen doe je nu, waarin we schreven waarom het slim is om nu energiebesparende maatregelen te treffen. In deze blog zoomen we specifiek in op woningisolatie en vertellen we je waarom het slim is nu je woning te isoleren en je niet langer moet wachten. Oftewel, je woning isoleren doe je nu!

Waarom nu je woning isoleren?

1. Woningisolatie geeft een zeer aantrekkelijk financieel rendement

Er zijn vele energiebesparende maatregelen die je kan nemen, variërend van vloerisolatie, zonneboilers tot infrarood panelen en warmtepompen. Woningisolatie (zowel vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie) is van al deze maatregelen de absolute koning wanneer het aankomt op financieel rendement. Vergeleken met bijvoorbeeld zonnepanelen levert het isoleren van je woning zo goed als altijd een hoger rendement op. Het isoleren van je spouwmuur levert bijvoorbeeld een rendement op dat vergelijkbaar is met een rente van 12% op je spaarrekening. Stukken hoger dan wat je nu op je bank aan rente krijgt. Een slimme investering dus. Benieuwd wat voor jouw huis de beste isolatie maatregelen zijn? Doe dan direct de gratis HuisScan.

2. Nu je woning isoleren zorgt direct voor meer comfort

Naast het feit dat woningisolatie je energierekening verlaagt, verhoogt het ook het comfort in huis. Een aantal voorbeelden. Vloerisolatie is bijvoorbeeld erg effectief tegen koude voeten. Maar denk ook aan het terugbrengen van tochtstromen. Daarnaast houdt de woning de warmte beter in huis. De ketel hoeft minder te pendelen (regelmatig aan- en uitslaan van de ketel). De temperatuur in huis blijft zo constanter. De woning koelt s’nachts minder af, waardoor je je s’ochtends niet in de vrieskou je naar de douche hoeft te begeven.

3. Nu je woning isoleren verlaagt je CO2 uitstoot

Het isoleren van je woning zorgt voor een forse daling van je gasverbruik. Hierdoor daalt je CO2 uitstoot aanzienlijk.

4. Nu je woning isoleren zorgt voor een hogere woningwaarde

Wat veel mensen niet weten is dat het steeds duidelijker wordt dat energiezuinige huizen meer opleveren bij verkoop dan minder energiezuinige huizen. Zo bleek uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat woningen met energielabel A gemiddeld tien procent meer opleveren bij verkoop dan identieke woningen met label D.

Tip: In de winter zijn veel isolatiebedrijven erg druk. De herfstmaanden vormen daarmee een slim moment om de woning te isoleren. De wachtrij is relatief kort en je profiteert het gehele stookseizoen van de nieuwe isolatie.

Wil jij ook energie besparen?

GreenHome is gestart vanuit de constatering dat Nederland langzaam verduurzaamt. Te langzaam, terwijl er volop kansen zijn om het beter te doen. Ontdek hoe GreenHome jou kan helpen om je woning te verduurzamen.

Meer informatie

 

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter