Praktische energie bespaartips voor de woonkamer

Geschatte leestijd: 2 minuten
United Consumers

Wist je dat je in jouw woonkamer op jaarbasis wel tot €400 kunt besparen? Dat is veel geld dat je ongetwijfeld liever aan iets anders besteedt dan aan je energierekening. Daarbij is onnodig energieverbruik natuurlijk niet bepaald duurzaam te noemen. Daarom zetten wij enkele tips op een rij die door iedereen toe te passen zijn! Oud of jong, een studentenkamer of villa, iedereen kan deze honderden euro’s aan besparing op een andere manier uitgeven, zonder dat je daarvoor een verbouwing aan je woning hoeft uit te voeren. Een aantal slimme tips voor je op een rijtje:

Uitgelichte tips

Bepaalde tips verlangen net wat extra uitleg. Deze lees je hieronder:

Radiatorfolie om energie te besparen

Radiatorfolie is een simpele, maar effectieve manier om energie te besparen. Een radiator is vaak bevestigd tegen een muur, waardoor de achterkant van de radiator de muur verwarmt, in plaats van de kamer. Dit kan je voorkomen door radiatorfolie te bevestigen tegen de muur, aan de achterkant van de radiatoren. Daardoor is het compleet onzichtbaar. Op die manier wordt 90% van de warmte die via de muur zou ontsnappen, teruggestuurd naar de kamer.

Ventileer je huis

Ventileren bespaart energie? Dat klinkt onwaarschijnlijk, maar toch waar. Buitenlucht is namelijk veel drogere lucht dan de lucht binnenhuis. Een simpele manier van energie besparen is om je huis goed te ventileren. Als in een woning niet goed geventileerd wordt, komt er steeds meer vochtige lucht in huis. Door te ventileren krijg je meer droge lucht in huis. Droge lucht is makkelijker te verwaren dan vochtige lucht, waardoor je minder hoeft te stoken om het huis te verwarmen

Gebruik de isolerende functie van gordijnen

Gordijnen zorgen niet alleen voor privacy en voor verduistering van je kamer. Gordijnen hebben namelijk ook een isolerende functie. Ze zorgen ervoor dat warmte niet verloren gaat via de ramen, waardoor de warmte beter in de kamer blijft hangen. Let wel op dat de gordijnen niet voor de radiator hangen, maar leg desnoods het onderste deel op de radiator.

Wil je meer slimme bespaartips voor je woning lezen? Download dan het ebook met 50 besparingstips op de GreenHome Kennishub.

De Visual op deze pagina is afkomstig van UnitedConsumers

 

Lees ook:

Nog geen reacties

Laat een reactie achter